Dummy Corner by JO

1.1 Direktori Aplikasi

Langsung aja ye!!

Pertama lu mesti instal tuh xampp, buat web server lokal coy! Apaan tuh om jabrik xampp? langsung gw copas dari blog sini aja yee http://f4bregaz.blogspot.com/2009/02/apa-itu-xampp-kepanjangan-dari-xampp.html (makasih om f4bregaz) … baca tuh – hayati – dimengerti…heee

Udah di install xampp nya?? lo download disini coy !! http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html lu cari yang xampp for windows. Ini tampilannya Gambar

pilih yang installer aja coy. Lu klik cuy Installer, muncul deh ini :  Gambar Nah, kalo udah, lu install cuy, di direktori c:\ Sekarang lu aktifin dulu xamppnya. Gimana caranya om?? dari c:\xampp\ cari file xampp_start.exe ini gw lakukan manual yach, lu bisa bikin xampp selalu aktif, lu cari ndiri lah gmn caranya….heee….

Trus, kita buat direktori didalam dokumen root aplikasi web servernya cuy, gw kasih nama direktorinya jabrik.  Kalo gak tau, lu bikin disini c:\xampp\htdocs\jabrik.

Sekarang bikin file PHP, pake text editornya notepad aja dulu (yang ringan…

View original post 66 more words

Advertisements

3 thoughts on “

  1. I just want to tell you that I am just very new to weblog and actually enjoyed your web-site. Probably I’m likely to bookmark your blog post . You really come with tremendous articles. Many thanks for revealing your web page.

  2. I must point out this specific blog post was unquestionably beneficial and comprises of effective text-based content for keen people. I will surely bookmark this specific blog for forthcoming research and further viewing. Many thanks a bunch for showing this with us!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s